Incompany leergang: Zorgen voor een afdeling communicatie die er toe doet. Voor het positioneren van de afdeling communicatie en communicatieteams

Leergang

Zorgen voor een afdeling communicatie die er toe doet

In korte tijd verder met je team of afdeling | 2 dagdelen

Deze interactieve leergang is bedoeld voor afdelingen die bezig zijn met hun positionering, maar hierin nog geen heldere keuzes hebben gemaakt. In twee dagdelen denk je samen met je afdeling na over keuzes, aanpak en gewenste uitkomsten voor je eigen afdeling. Je formuleert samen de fundament voor de positionering van je afdeling of team. Zo krijg je met deze leergang in twee dagdelen in korte tijd meer grip op het vraagstuk van het positioneren van je eigen afdeling. Deelnemers krijgen praktische inzichten over het positioneren van hun afdeling en gaan er direct mee aan de slag.

Voor wie is de leergang bedoeld?

De leergang “Zorgen voor een afdeling communicatie die er toe doet.” is bedoeld voor afdelingen en teams die in een praktisch traject hun eigen positie willen aanscherpen en formuleren. Om de leergang voldoende interactief te houden en gezamenlijk keuzes en ambities te kunnen bespreken, is het ideale aantal deelnemers van de leergang niet meer dan 10 personen. Heb je een afdeling of team met een grotere bezetting, neem dan contact op om te bespreken hoe we dit het beste kunnen inrichten.

  

  

Hoe ziet de leergang er uit?

De leergang is sterk interactief en ziet er als volgt uit:

 • Voorafgaand aan de leergang vullen alle deelnemers de Afdelingsscan is. Deze scan wordt op maat gemaakt voor je afdeling of team, zodat het een goed beeld geeft van waar je als afdeling staat en waar deelnemers hun ambities liggen.
 • De Afdelingsscan geeft een overzicht van je afdeling aan de hand van diverse thema’s zoals onder meer: werkzaamheden & kerntaken, expertise, rol & visie en accountability.
 • Het eerste dagdeel van de leergang gaat over de context & ambities van je afdeling. Welke waarde wil je als afdeling voor de eigen organisatie hebben en waarom? Aan de hand van een bespreking van het Rolmodel voor je afdeling uit de Afdelingsscan kijken we naar de rol die je wilt innemen (en nu hebt) als afdeling communicatie binnen je organisatie. Ook verdiepen we de context en uitdagingen van je afdeling, in relatie tot de organisatie en haar ambities en strategie. De uitkomst van het eerste dagdeel is een heldere ambitie voor je afdeling of team.
 • Tijdens het tweede dagdeel van de leergang bespreken we de uitgangssituatie van je afdeling of team vanuit de ambitie die we samen hebben opgesteld. We bespreken daarbij de andere resultaten uit de Afdelingsscan en verkennen zo welke acties en stappen je afdeling kan zetten om de ambitie in de praktijk vorm te geven.
 • Het eindresultaat is een gedragen en goed gefundeerd plan voor je afdeling om optimaal van waarde te zijn voor je eigen organisatie.

Ervaringen

Belangrijk in trajecten is de samenwerking met afdelingen, teams en opdrachtgevers. Lees hieronder hoe zij het traject met hun afdeling zelf ervaren:

  

Referentie incompany leergang afdeling communicatie positioneren

Kosten, details & deelnemers

 • De kosten zijn € 3.995,- (excl. btw) voor de leergang per team/afdeling
 • Aantal deelnemers: maximaal 10 (is de bezetting in je team/afdeling groter dan 10 personen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken)
 • Leergang op locatie (een externe locatie is uiteraard ook mogelijk in overleg)
 • Afdelingsscan afdeling/team op maat
 • Dagdeel 1: Context & ambities van je afdeling
 • Dagdeel 2: Uitgangssituatie & actieplan voor je afdeling

Resultaat?

Na de leergang kan je als afdeling of team direct aan slag met je positie zoals je deze gezamenlijk in de leergang hebt uitgewerkt. Wil je meer weten over de leergang of heb je vragen? Stuur dan eenvoudig een bericht via het formulier:

  

  

  

Heb je vragen over de incompany leergang?

Ben je bezig met de positionering van je afdeling communicatie en heb je vragen over deze incompany leergang? Neem dan gerust contact op en ik help je graag verder. Bel 020 - 84 55 327 of stuur een e-mail.

Wil je meer weten over de leergang positioneren voor de afdeling communicatie neem dan contact op met De Afdeling Communicatie training en advies

  

 • Maak zelf de Afdelingsscan

  Wil je weten waar jouw afdeling staat? Maak dan de gratis Afdelingsscan en ontvang direct de resultaten.

  Wil je in plaats van een workshop positioneren voor je communicatieafdeling weten hoe jouw afdeling communicatie er voor staat? Met de Afdelingsscan weet je het snel
 • Op de hoogte blijven?

  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief met tips en inzichten voor je eigen afdeling communicatie.

  Wil je de nieuwsbrief over het positioneren voor je afdeling communicatie ontvangen? Schrijf je dan hier in

  

Andere mogelijkheden voor afdelingen & teams?

Bekijk ook de andere de mogelijkheden voor je eigen afdeling of team: