Training en workshop strategisch adviseren voor communicatieadviseurs. Na de training heb je communicatieadviseur en als team zicht op je profiel en context als adviseur.

Workshop

Beter in positie als communicatieadviseur

Praktische handvatten om beter in positie te komen | 1 dagdeel

Vrijwel alle communicatieadviseurs en teams zijn flink in beweging. In veel gevallen met meer uitdagingen dan ooit te voren in binnen de eigen organisatie en het vakgebied. Een rode draad in veel van de ontwikkelingen waar communicatieadviseurs en teams mee te maken hebben, is de wens om een meer strategische positie in te nemen in de eigen organisatie.

Als communicatieadviseur eerder aan tafel zitten bij vraagstukken, meedenken op strategisch niveau en zo nog meer van waarde zijn voor de eigen organisatie. Deze wens hebben niet alleen veel communicatieadviseurs zelf, maar ook het management van de organisaties waarbinnen zij werkzaam zijn.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop "Beter in positie als communicatieadviseur" is specifiek gericht op adviseurs die zich willen ontwikkelen en beter in positie willen komen binnen hun eigen organisatie. Voor communicatieadviseurs en teams die meer van waarde willen zijn. De workshop wordt incompany verzorgd met de adviseurs van je eigen team of afdeling. In overleg kan de workshop ook voor meerdere organisaties gezamenlijk worden ingericht. Individueel is de workshop ook mogelijk, op locatie of online.

  

  

Hoe ziet de workshop er uit?

Met de workshop maak je een verdieping van je rol als adviseur, je positie en de uitdagingen die je hebt als professional. Je ontwikkelt concrete acties om beter in positie te komen, een persoonlijke aanpak passend bij jouw situatie.

 • Intake: voorafgaand aan de workshop vul je een online Digitale Intake in. Daar komen thema’s aan bod zoals je werkzaamheden, hoe je werkt als adviseur en uitdagingen die je hebt bij je werkzaamheden. De uitkomsten vormen mede de basis van waaruit je gaat nadenken over hoe je jouw ambities beter kunt realiseren
 • Achtergronden: in de workshop gaan we dieper in op achtergronden bij het begrip adviseren en hoe je je als adviseur kunt ontwikkelen vanuit gedragsperspectief.
 • Ambitie, uitdagingen & acties: je gaat aan de hand van verschillende werkvormen aan de slag met je ambitie, uitdagingen en stappen die je kunt zetten om beter in positie te komen. Dit benaderen we vanuit capaciteiten, motivatie en gelegenheid. Op deze manier kijken we met een brede blik naar het realiseren van jouw ambitie en het tackelen van jouw specifieke uitdagingen daarbij. Dit doen we verschillende samenstellingen om van en met elkaar te leren.
 • Afsluitend: we ronden de workshop af met praktische punten en tips over hoe je als adviseur na de workshop verder kan met de opgedane inzichten.

  

Kosten, details & deelnemers

 • De kosten zijn € 395,- (excl. btw) per deelnemer
 • Aantal deelnemers: vanaf 3 personen
 • Ook voor meerdere organisaties gezamenlijk te organiseren
 • De workshop individueel inzetten kan met een online training van 2,5 uur. Meer weten? Neem dan contact op voor meer informatie
 • Iedere deelnemer ontvangt de uitkomsten van de Digitale Intake in eigen StartProfiel
 • Workshop (dagdeel) op locatie (externe locatie mogelijk in overleg)

  

plaatje1 plaatje2 plaatje3 plaatje4

Resultaat?

Na de workshop heb je als communicatieadviseur grip op je profiel en context als adviseur. Je hebt een scherpe ambitie voor jezelf geformuleerd en zicht op concrete en direct toepasbare acties om beter in positie te komen binnen je eigen organisatie. Wil je meer weten over de workshop of heb je vragen? Stuur dan eenvoudig een bericht via het formulier:

  

  

  

  

Heb je vragen over deze workshop?

Ben je bezig met de ontwikkeling van je team of jezelf als communicatieadviseur en heb je vragen over de workshop? Neem dan gerust contact via 020 - 84 55 327 of stuur een e-mail.

Wil je meer weten over de training en workshop strategisch adviseren voor communicatieadviseurs neem dan contact op met De Afdeling Communicatie training en advies

  

 • Maak zelf de Afdelingsscan

  Wil je weten waar jouw afdeling staat? Maak dan de gratis Afdelingsscan en ontvang direct de resultaten.

  Wil je naast de training en workshop strategisch adviseren voor communicatieadviseurs ook weten hoe jouw afdeling communicatie er voor staat? Met de Afdelingsscan weet je het snel
 • Op de hoogte blijven?

  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief met tips en inzichten voor je eigen afdeling communicatie.

  Wil je naast de training en workshop strategisch adviseren voor communicatieadviseurs ook de nieuwsbrief over het positioneren voor je afdeling communicatie ontvangen, schrijf je daar hier in

  

Andere mogelijkheden voor afdelingen & teams?

Bekijk ook de andere de mogelijkheden voor je eigen afdeling of team: