Advies over de positionering van de afdeling communicatie

Advies bij de positionering van communicatie

Advies & begeleiding op maat voor afdelingen | Diensten

Iedere afdeling communicatie bevindt zich in een geheel eigen situatie. Soms is een workshop of andere vorm niet geschikt of niet voldoende voor de situatie waarin je afdeling of je organisatie zit. Dan is een adviestraject op maat een uitkomst. Veel organisaties zijn in de weer met hun communicatiefunctie. Hoe gaan we het inrichten? Wat hebben we als organisatie nodig van de afdeling? Heeft de afdeling meer marketing competenties nodig of meer adviesvaardigheden? Hoe staat de afdeling er zelf voor en wat willen de interne stakeholders?

Blik van buiten

Als ervaren adviseur van afdelingen communicatie brengen we expertise en een blik van buiten mee. Interne verwachtingen en wensen over de afdeling brengen we in kaart. Een afdeling communicatie en het management kunnen ook verschillende idee├źn hebben over de rol van de afdeling of juist over de belasting en werkzaamheden. Dan kan een onafhankelijk blik van buitenaf soms verfrissend werken.

Draagvlak & keuzes

Het doel van de meeste adviestrajecten is om de nieuwe positionering van de afdeling scherp te krijgen. Met oog voor draagvlak onder zowel de afdeling communicatie zelf, als onder de verschillende interne klanten. Van management tot andere afdelingen en medewerkers. Vaak houdt een traject dan ook in dat deze stakeholders met interviews meegenomen worden in het proces. Om te komen tot keuzes in de positionering is het werken met scenario's voor de afdeling een bruikbare route. Zo worden verschillende mogelijkheden voor de afdeling verkend en kan er een afgewogen keuze voor de positionering gemaakt worden.

Ruime ervaring

Wij hebben een ruime ervaring met het adviseren van directies, management en afdelingen over de positionering van de communicatiefunctie. Kenmerken voor onze aanpak is dat we zo pragmatisch mogelijk verschillende mogelijkheden verkennen met een goed oog voor de ambities van de organisatie en karakteristieken van de afdeling.

  

  


  

  • Maak zelf de Afdelingsscan

    Wil je weten waar jouw afdeling staat? Maak dan de gratis Afdelingsscan en ontvang direct de resultaten.

    Wil je naast advies voor je positionering weten hoe jouw afdeling communicatie er voor staat? Met de Afdelingsscan weet je het snel
  • Download de workshop brochure

    Met een workshop kan je als afdeling in korte tijd een slag maken. Meer weten? Download dan direct de brochure.

    Aan de slag met een workshop positioneren voor je afdeling communicatie naast advies voor je positionering? Download dan hier de brochure met workshops

  

  

Meer weten?

Ben je bezig met de positionering van de afdeling communicatie en heb je vragen? Neem dan gerust contact op en we helpen je graag verder.

020 - 84 55 327
Stuur een e-mail

  

Wat we doen nog meer?

Lees wat we nog meer doen voor afdelingen communicatie: