Wil je aan de slag met de positionering van je Afdeling Communicatie? Volg dan de Masterclass de afdeling communicatie in positie

Masterclass

De afdeling communicatie
in positie

Een vliegende start voor teams & afdelingen | 1 dagdeel

Het positioneren van je afdeling is een proces dat verschillende stappen kent. Deze masterclass gaat hier dieper op in. Hierbij komt je eigen afdeling communicatie of team ook aan bod. In de masterclass staat centraal hoe je als afdeling communicatie komt tot een scherpe positionering en wat daar bij komt kijken. Naast de aanpak en opzet van het positioneringsproces komen natuurlijk ook voorbeelden, valkuilen en tips aan bod. Je eigen afdeling wordt vooraf kaart gebracht door middel van een Afdelingsscan op maat. Dit biedt je handvatten om vol energie en inzichten de positie van je afdeling op te pakken. In een dagdeel maak je zo als afdeling of team een vliegende start om beter in positie te komen.

Voor wie is de masterclass bedoeld?

De masterclass “De afdeling communicatie in positie” is bedoeld voor afdelingen en teams communicatie die met hun eigen positie aan de slag willen en hiermee een goede start willen maken. Om in de masterclass voldoende interactie te hebben is het ideale aantal deelnemers maximaal 10 personen.

Afspraak terugbellen masterclass afdeling communicatie positioneren

Hoe ziet de masterclass er uit?

De masterclass is sterk interactief. En ziet er als volgt uit:

 • Als input tijdens de masterclass gebruiken we de uitgangssituatie van je eigen afdeling. Deze brengen we in kaart met een online Afdelingsscan op maat.
 • We bespreken vooraf bespreken welke onderwerpen bij jullie afdeling leven en wat dus aan bod moet komen in de scan. Nadat alle deelnemers de scan hebben ingevuld, bespreken we de resultaten in de masterclass.
 • De deelnemers gaan zelf aan de slag en bekijken samen hun eigen afdeling. Zo gaat het vraagstuk van de positionering leven en dat draagt sterk bij aan de mate waarin de inzichten en ideeën bij de deelnemers blijven hangen.
 • Aan bod komt dan waar je staat als afdeling, welke bottlenecks er zijn en hoe je verder stappen kunt zetten in de positionering van je afdeling communicatie.
 • Het bredere proces van het positioneren van je afdeling komt uitgebreid aan bod. Diverse vragen komen voorbij: hoe je makkelijk in kaart kunt brengen waar je afdeling staat, hoe je interne stakeholders kunt betrekken bij het proces en hoe je als afdeling keuzes kunt maken waar je je de focus legt in je ambities.

Een belangrijk onderdeel van de masterclass is de discussie over de rol die je wilt innemen (en nu hebt) als afdeling communicatie binnen je organisatie. Voor deze discussie gebruiken we onder meer het Rolmodel voor afdelingen communicatie.

Kosten, details & deelnemers

 • Kosten vanaf € 2.195,- (excl. btw) voor de masterclass per team/afdeling
 • Aantal deelnemers: maximaal 10 (is de bezetting in je team/afdeling groter dan 10 personen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken)
 • Masterclass op locatie (een externe locatie is uiteraard ook mogelijk in overleg)
 • Afdelingsscan afdeling/team op maat

  

Referentie masterclass afdeling communicatie in positie

Resultaat?

Na de masterclass heb je als afdeling of team de bouwstenen voor een eigen praktisch plan van aanpak om de positionering in te vullen. Wil je meer weten over de masterclass of heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op of maak eenvoudig een terugbel-afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak terugbellen masterclass afdeling communicatie positioneren nog een keer

  

  

Meer weten over de Masterclass?

Heb je vragen over de Masterclass of wil je eens sparren over je vraagstuk? Neem dan gerust contact op en ik help je graag verder. Bel 033 - 21 10 075 of stuur een e-mail

Wil je meer weten over de masterclass positioneren voor de afdeling communicatie neem dan contact op met De Afdeling Communicatie training en advies

  

 • Maak zelf de Afdelingsscan

  Wil je weten waar jouw afdeling staat? Maak dan de gratis Afdelingsscan en ontvang direct de resultaten.

  Wil je weten hoe jouw afdeling communicatie er voor staat? Met de Afdelingsscan weet je het snel
 • Op de hoogte blijven?

  Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief met tips en inzichten voor je eigen afdeling communicatie.

  Wil je de nieuwsbrief over het positioneren voor je afdeling communicatie ontvangen naast de masterclass?